10 Stappen

10 STAPPENPLAN

1. U kiest het juiste product voor uw woning. Meer weten? Klik dan verder naar de productomschrijving en voorwaarden.

2. U bestelt gemakkelijk on-line: invullen contactgegevens en meesturen overeenkomst en eigendomsbewijs.
NB Stap 2 kan ook per post: ProductNotaris, Antwoordnummer 306, 7670 VB Vriezenveen. Zodra wij de stukken per post ontvangen hebben, sturen wij u een betalingsverzoek.

3. U betaalt de kosten van uw digitale bestelling met iDeal: daarom de beste prijs voor dit product!

4. Wij gaan meteen voor u aan de slag. Aan alle andere betrokkenen sturen wij de uitnodiging op de door u gekozen datum. Naar die datum wordt toegewerkt.

5. Wij controleren de door u ingestuurde overeenkomst en doen onderzoek in het kadaster en persoonsregisters. Indien nodig vragen wij de Onroerende zaakbelasting en Waterschapslasten op en bij appartementen de verklaring van de Vereniging van eigenaars. Op basis van die gegevens stellen wij uw akte(n) op, vragen per de opgegeven datum aflossingsgegevens van door te halen hypotheken op en de nodige gelden uit nieuwe hypotheken.

6. Wij zenden het concept van de akte(n) en afrekeningen aan alle betrokkenen. De al betaalde kosten worden verrekend, zodat de eventuele hypotheekgelden, koopprijs, overdrachtsbelasting, overbedeling, kosten voor royement en uw adviseurs en eventueel extra gevraagde diensten nog op de nota komen.

7. U komt de akte persoonlijk tekenen op ons kantoor in Vriezenveen. Voor koffie en thee wordt gezorgd. Wij controleren uw identiteitsbewijs en krijgt u persoonlijke uitleg over de gevolgen van de akte. Als u nog vragen heeft over het product of andere notariële diensten, dan zullen wij die graag beantwoorden. Samenlevingscontract, testament, levenstestament of schenking: wij kunnen u er alles van vertellen! Gratis duidelijke brochures liggen voor u klaar. Op uw verzoek kunnen deze al eerder worden toegezonden.

8. Wij sturen u per post uw eigendomsbewijs toe. Aan de wederpartij geven we het afschrift mee. Van een hypotheek krijgt u meteen het afschrift. Uw hypotheekbank sturen wij een afschrift toe.

9. Wij zorgen voor de uitbetalingen aan de verkoper, de hypotheekgever of de ex-partner. Wij lossen de oude hypotheken af en betalen desgewenst de makelaar, taxateur en hypotheekadviseur. Uitbetaling vindt plaats op de werkdag na inschrijving van de akte in het kadaster. Het kadaster sluit om 15.00 uur.

10. U zult tevreden zijn over uw product! Tip daarom een vriend en schrijf een recensie: